Vieraskirja / Guestbook

2 kommenttia:

 1. vou mikä yksilö tuo hero! (: haluaisin siltä pennun jos joskus bordercollien otan. kuvailisit sen hyviksi puoliksi siis hyvän hermorakenteen, rohkeuden ja kuitenki taistelutahdon ja ystävällisyyden? räyhääkö se toisille uroksille, ja jos räyhäsi miten sait sen koulutettua pois? ja miten tutkit siis noita sukulinjoja, ihan vaan katoit heron vanhempien ja isovanhempien kisatuloksia ja luonnetestituloksia tai -kuvailuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hero on tosiaan itsenikin mielestä aivan mahtava tapaus. Se on suhteellisen kova koira, mutta samalla ohjaajanöyrä, joka ei jää muistelemaan negatiivisiakaan tilanteita. Hero omaa kovan taistelutahdon ja on erittäin ystävällinen. Tulee toimeen toisten urostenkin kanssa. Ei siis hakeudu tappeluihin/rähjää toisille, mutta puolustautuu kyllä, jos kokee sen tarpeelliseksi. Omaa sen verran ison egon, että ei koe tarvetta pörhistelylle vastaantuleville koirille tms.

   Bordercollieiden sukulinjoja olen tutkiskellut jo vuosikaudet omasta kiinnostuksestani ja ulkomaan kontaktienkin kautta saanut niistä tarpeen tullen lisätietoa. Kyseiseltä kasvattajalta päädyin alunperin ottamaan syystä, että hän on kokenut ja hyvämaineinen kasvattaja, joka on tehnyt yhteistyötä lukuisten muidenkin kasvattajien kanssa. Olin kiinnostunut erityisesti Heron emän tulevista pentueista ja hän suositteli tätä pentuetta minulle. Halusin nimenomaan ”sekalinjaisen” bordercollien ja kuvailin hänelle ominaisuudet, joita koirassa arvostan/haen. Heron vanhemmista en ollut nähnyt videoita etukäteen. Vain sen, mitä kasvattaja minulle kertoi ja oli yleisesti nähtävissä. Luottamus kasvattajaan oli siis tuolloin tärkeässä asemassa. Heroa hakiessani tapasin toki paljon sen sukulaisia ja olin äärimmäisen tyytyväinen näkemääni. Spiritin kanssa olinkin sitten paljon tarkempi, koska myös oma kokemus ja tietämys linjoista oli lisääntynyt. Syynäsin kaikki mahdolliset videot, kertomukset ja tulokset serkkua ja kaimaa myöden. Sain myös kasvattajalta paljon tietoa pentueen isän aiemmista jälkeläisistä jne. Eli suosittelen tekemään hyvän pohjatyön – haki koiraa sitten ulko- tai kotimaasta. Joskin omasta mielestäni kunnon kasvattajan tulisi olla perehtynyt näihin ja kertovan rehellisesti. ”Hyvä kasvattaja” osaa myös suositella oikeanlaista pentuetta/pentua. Mutta silti kannattaa ottaa selvää lähisukulaisista ja vanhempien sekä niiden sisarusten mahdollisesta aikaisemmasta jälkeläisnäytöstä, vaikka paljon on ns. hiljaista tietoakin. Suhteet ovat siis koiramaailmassakin tärkeitä.

   Valitettavasti Heroa ei toistaiseksi olla käyttämässä jalostukseen sen isän puolella ilmenneiden epilepsiatapausten takia, ellei DNA-testi valmistu sen elinaikana. Jonotuslistaa Heron mahdollisille pennuille on tosin muodostunut jo melkoisesti ;)

   Poista